Skip to main content

Paramedische pigmentatie-micropigmentatie

Paramedische pigmentatie-micropigmentatie

Paramedische pigmentatie-micropigmentatie

Paramedische pigmentatie-micropigmentatie


Micropigmentatie litteken camouflage

Als paramedische huid- en tatouage expert, biedt Isabelle Desmul de nodige hulp, door middel van micropigmentatieprocedures, aan mensen die door levensbeproevingen littekens hebben en deze graag willen camoufleren.

Wilt u een litteken verdoezelen, verminderen na een operatie, keizersnede, ziekte, brandwond of ongeval? Wil je graag striemen verbergen? De behandeling door microdermopigmentatie  van littekens doet wonderen, door dezelfde huidskleur dan uw natuurlijke huidskleur te tatoeëren op gedepigmenteerde gebieden of waar de huidstruktuur  is veranderd door een litteken of een niet-progressieve pathologie gaat men een optische illusie créeren.

Ongeacht de grootte van uw litteken, dit proces zal u helpen de sporen van een ongeval of trauma te herstellen, uit te wissen door een zo natuurlijk mogelijk anatomisch uiterlijk te verkrijgen.

In geval van twijfel zal er een bijkomend medisch advies worden gevraagd (van uw arts of een externe arts als u dat wenst) en krijgt u aangepast advies over hoe u uw litteken moet behandelen voordat we met uw behandeling kunnen starten.

Naast de micropigmentatie wordt de techniek van microneedling soms ook gebruikt: een effectieve behandeling voor regeneratie en verjonging van de huid door de zachte toepassing van actieve stoffen en vitamientjes in de opperhuid (eerste huidlaagjes), ideaal in het bijzonder bij de behandeling van littekens.

Op zoek naar meer uitleg over microneedling en dermopigmentatie technieken? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of neem contact op met Isabelle Desmul voor een intekengesprek.


Reconstructieve micropigmentatie na een borstreconstructie.

Isabelle Desmul biedt ook reconstructieve dermopigmentatiebehandelingen aan mensen die op zoek zijn naar een esthetische reconstructie van de borst.

Heeft u een borstamputatie, gynaecomastie, borstverkleining/vergroting, DIEP, borstreconstructie via prothesen, lipofilling, enz  ondergaan en wilt u uw tepel ( tepelhof) of de contours weer in hun oorspronkelijke staat herstellen? Corrigerende en herstellende dermopigmentatie biedt de illusie van een tepelhof of een 3D-tepel na een operatie.

Dankzij het verkregen natuurlijke anatomische uiterlijk, zal de beeld die uw spiegel naar u terugstuurt, u helpen om geleidelijk de psychologische sporen van het opgelopen trauma los te laten door u vertrouwen te geven in uzelf en in uw lichaam.

 

Op zoek naar meer uitleg over microneedling en dermopigmentatie technieken? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of neem contact op met Isabelle Desmul voor een intekengesprek.

Ze zal U begeleiden en steunen in de keuze van  de meest gepaste behandeling voor U.


Esthetische behandeling van vitiligo

U heeft vitiligo al minstens een jaar, deze is gestabiliseerd en u wilt gedepigmenteerde delen van uw huid camoufleren? Corrigerende Restauratieve Dermopigmentatie is wellicht de oplossing die u zoekt.

Tijdens een intekengesprek zal Isabelle Desmul samen met u de situatie van uw vitiligo analyseren en u adviseren over het resultaat en het nut van de dermopigmentatiebehandeling. De techniek kan op alle delen van het lichaam worden toegepast om depigmentatie van de huid te camoufleren, of de vitiligo nu segmentaal is of niet.

Ben je op zoek naar meer uitleg over dermopigmentatietechnieken om de gedepigmenteerde sporen van vitiligo te verbergen? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of neem contact op met Isabelle Desmul voor een intekengesprek.


Haarcamouflage door tricopigmentatie of scalppigmentatie

Heeft u alopecia (gebiedsafname in haardichtheid) of kaalheid en U wil graag meer volume creëren door haar te  tatoeëren om dit deel van uw hoofdhuid te camoufleren? De techniek van tricopigmentatie ook scalppigmentatie is effectief in het herstellen van de dichtheid van je haar door middel van optische illusie.

Dit is een nauwgezette techniek die niet kan worden geïmproviseerd. Door een proces van micropigmentatie worden puntjes stap voor stap opnieuw getekend om een ​​niet-detecteerbare optische illusie van haardichtheid te geven.

Deze techniek is ideaal op kleine gebieden of als aanvulling op een haartransplantatie. Het gaat erom de lege ruimtes op te vullen zonder de mogelijkheid van haargroei van het haar te belemmeren. Een voorlopige diagnose stelt u in staat om de juiste keuze te maken: u heeft alle informatie in handen om de voor- en nadelen van tricopigmentatie in uw specifieke geval te overwegen.

Ben je op zoek naar meer uitleg over haartricopigmentatietechnieken en haartatoeëring om alopecia of beginnende kaalheid te verbergen? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of neem contact op met Isabelle Desmul voor een intekengesprek.

Goed om te weten over paramedische reconstructietatoeage, Medische pigmentatie


Wanneer moet u een dermopigmentatie- of tricopigmentatiebehandeling overwegen en wat moet u weten voor uw eerste afspraak?
  • Dit is geen therapeutische behandeling, maar een esthetische camouflagebehandeling.
  • Het is een techniek die wordt gebruikt om een achromie te behandelen. De huid wordt opnieuw gepigmenteerd ( dermatografie) om de structuur te herstellen door optische illusie.
  • Het litteken moet volledig genezen zijn voordat het gecamoufleerd wordt. Ongeveer 1 jaar na de interventie of op advies van uw arts.
  • De mogelijke pathologie moet gestabiliseerd zijn en niet in een progressieve fase zijn. Voor vitiligo moet stabilisatie minstens een jaar oud zijn.
  • De gebruikte pigmenten zijn vegan en biologisch afbreekbaar en gaan min of meer mee in de tijd, afhankelijk van de huid, de implantatiediepte, de pigmentconcentratie en uw levensstijl. Langdurige pigmenten met bewezen traceerbaarheid hebben de voorkeur.
Welke zorg na een dermopigmentatie-reconstructiebehandeling?
  • Vermijd blootstelling aan de zon zonder effectieve bescherming tegen de zon: de dermopigmentatie gecamoufleerde gebieden worden niet bruin.