Skip to main content
  • Wie is Isabelle Desmul?

    Wie is Isabelle Desmul?

Isabelle Desmul is een expert in gespecialiseerde schoonheidsverzorging en paramedische cosmetologie. Ze werkt in ziekenhuizen (City Clinic Avenue Louise en Chirec) in samenwerking met gespecialiseerde artsen en in privépraktijken.

Als paramedisch schoonheidsspecialiste begeleidt ze patiënten op de afdeling plastische chirurgie van Chirec en werkt ze samen met de non-profitorganisatie Re-source, die kankerpatiënten ondersteuning biedt die verder gaat dan de medische sfeer. Paramedische cosmetologie voor oncologiepatiënten kan preventief gebeuren, vóór de eerste behandelingen (permanente wenkbrauwmake-up bijvoorbeeld) of erna (camoufleren van een litteken of reconstructietatoeage). 

Op zoek naar uitmuntendheid

Isabelle Desmul streeft altijd naar uitmuntendheid in haar vakgebied en heeft al veel masterclasses gevolgd en doet dat nog steeds. Ze neemt ook deel aan talrijke conferenties en bijeenkomsten om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Ze geeft haar kennis ook door aan schoonheidsspecialisten via opleidingen. Ze is met name gecertificeerd in colorimetrie, wat betekent dat je er zeker van kunt zijn dat je het juiste pigment kiest voor permanente make-up, waardoor het risico van een slechte kleurevolutie na verloop van tijd wordt verminderd.

Persoonlijke schoonheidsverzorging

Haar handelsmerk: altijd de tijd nemen om je behoeften volledig te begrijpen. Daarom neemt ze bij je eerste afspraak de tijd om naar je te luisteren en samen met jou het actieplan op te stellen dat je nodig hebt om je welzijn te garanderen, welke behandeling je ook wilt.

Vertrouw op haar. Ze zal je behoeften en eisen begrijpen als je die aan haar uitlegt. Gepassioneerd en met vele jaren ervaring in de wereld van de fotografie, is haar oog getraind om schoonheid te zien. Maar ze begrijpt ook littekens. Jij bent uniek, dus neem contact met haar op voor een één-op-één gesprek en zij zal je het beste advies geven. 

Mijn verhaal: "Ik ben geen schoonheidsspecialiste meer".

Mijn naam is Isabelle Desmul, ik ben ouder dan 45, ik woon in Brussel, ik heb een man, kinderen en kleinkinderen. Ik heb het geluk om mijn ouders te hebben, van wie ik de oudste ben van 3 dochters. 

Ik ben erg gepassioneerd over wat ik doe, en ik ben nogal volhardend en een perfectionist, wat ik soms vermoeiend vind, maar ik heb er in de loop der jaren mee leren omgaan. 

In het leven hou ik van eenvoudige dingen, delen, nieuwe mensen ontdekken, luisteren naar hun levensverhalen. 

Naarmate de tijd verstrijkt, houd ik van filosofie en vooral van filosoferen over onderwerpen die me ontgaan. Ik heb een bijzondere interesse in fotografie, beelden, kunst, schoonheid en al haar interpretaties... en ook afspeellijsten uit de jaren 80. 

Omdat ik samenwerk met en getrouwd ben met een uitstekende fotograaf, heb ik een passie ontwikkeld voor fotografie, beelden en de magie van een moment vastgelegd op een drager. Ik vind het intrigerend en bovenal vind ik dat het altijd een emotie of een gevoel oproept, een mening, je vindt het mooi of niet, je blijft hangen of niet... We blijven zelden onverschillig tegenover een beeld, net als in het leven in zekere zin, dit beeld dat anderen naar ons terugsturen of dat we naar anderen of naar onszelf willen terugsturen. Op dit punt vind ik het interessant om mijn huidige werk te kunnen combineren met de ervaring die ik aan het begin van mijn carrière als fotograaf heb opgedaan. 

Vandaag deel ik een leven met iemand die echt gepassioneerd is over koken, en we hebben nog geen restaurant geopend ( :-) ) 

Maar laten we terugkeren naar de rest van mijn carrière:  

Tegenwoordig ben ik geen schoonheidsspecialiste meer, maar eerder een expert, een huidspecialist, zoals we dat bij Chirec noemen. Ik ben paramedisch cosmetoloog. 

Nadat ik was afgestudeerd aan de Haute Ecole Lise Loriot, gespecialiseerd in niet-medische schoonheidsbehandelingen, waar ik het geluk had om stage te lopen in prestigieuze huizen zoals Dior en Cloquêt parfumerieën (waar ik een enorme hoeveelheid kennis over luxe en schoonheid heb kunnen vergaren), heb ik mijn professionele carrière uiteindelijk gericht op de wereld van de fotografie en vervolgens op financiën en industriële voertuigen. 

Op 35-jarige leeftijd besloot ik de balans op te maken van mijn professionele situatie en mijn carrière te heroriënteren naar een beroep waarin ik me goed voel, waar mijn waarden, mijn passie en mijn ervaring samenkomen. Ze zeggen dat mensen vaak terugkeren naar hun eerste liefde, en voor mij was dit het geval op professioneel niveau. 

Schoonheid, natuurlijk, maar niet op de manier waarop ik het achterliet. Ik wilde geen schoonheidsspecialiste meer zijn en traditioneel schoonheidswerk doen, ik wilde een expert zijn op heel specifieke gebieden. 

Vroeger moest je veelzijdig zijn en alles kunnen op het gebied van schoonheidsverzorging, maar tegenwoordig, met de ontwikkeling van cosmetica, technieken en apparatuur, moet je je meer specialiseren en je expertisegebieden kiezen. Alles is veel geavanceerder en vereist echte expertise. 

Het heeft me enorm veel tijd gekost, denkwerk, planning, strategie en training met echte experts in elk van de gebieden waarin ik me wil specialiseren. Elke dag houd ik mezelf op de hoogte, reis ik en analyseer ik voor jou het beste van esthetiek op mijn niveau. 

Een paar jaar geleden besloot ik dus om me te omringen met de besten op het gebied van expertise. Ik koos ervoor om in een ziekenhuisomgeving te werken en artsen en chirurgen te observeren, hen om advies te vragen en hun visies en werkmethoden toe te passen op mijn vak. Want wat voor mij heel belangrijk was, en dat is niet veranderd, is het respecteren van de grenzen van elk beroep; wat door niet-artsen kan worden gedaan en wat alleen door artsen kan worden gedaan, moet naar mijn mening absoluut worden gerespecteerd. Aan de andere kant lijkt samenwerking tussen een niet-doktersspecialist en een arts me een geweldige kans om mensen in hun geheel onder handen te nemen. 

Bijvoorbeeld: Wist je dat?

Gezichtshaar in sommige gevallen acne kan veroorzaken of de indruk kan wekken van een onverzorgde huid? 

Onze gelaatstrekken en wenkbrauwharen lichter worden, net als ons haar? 

Veroorzaken onze hormonen, inclusief de menopauze, de groei van witte haren? 

Kunnen we na kanker een borst reconstrueren zonder tepelhof? 

Kun je een bovenlip verbeteren met dermopigmentatie? 

Kan dermopigmentatie iemand helpen die tijdens chemotherapie zijn wenkbrauwen dreigt te verliezen? 

Voor elke cosmetische ingreep is het raadzaam om de huid grondig te reinigen, omdat het resultaat dan mooier is. 

Ik ben daarom gespecialiseerd in 3 hoofdgebieden: 

1. Niet-invasieve, hoogwaardige gezichts- en hoofdhuidverzorging voor een heldere, mooie huid. 

Ik gebruik momenteel de Hydrafacial-techniek, zachte peelings, thuisverzorgingsroutines en LED's. Ik geloof dat follow-up essentieel is voor blijvende resultaten. 

2. Definitieve ontharing op alle soorten haar en huid om van ongewenst haar af te komen 

Ik gebruik momenteel de diodelasertechniek (type 4 laser), elektrolyse en hoge frequentie. Ik heb mijn eigen protocol ontwikkeld door ervaring en door mijn mening te delen met de artsen om me heen. 

3. Dermopigmentatie, semipermanente make-up, tepelhof tatoeëren, wenkbrauwen, lippen om gelaatstrekken op een subtiele manier te accentueren en natuurlijke schoonheid te onthullen. 

Daarnaast ben ik natuurlijk altijd goed geïnformeerd en deel ik mijn favorieten, recepten, wat voor jou getest is, persoonlijke schoonheidservaringen, do's en don'ts met je via de netwerken, zodat ik je zo goed mogelijk op de hoogte kan houden op het gebied van beauty.

Aarzel niet om me vragen te stellen over onderwerpen die je interesseren. 

Het is voor mij duidelijk dat de zorg voor de hele persoon ook heel belangrijk is, omdat het bijna onmogelijk is om een specialist te zijn en niet in staat om voor alles te zorgen. 

Daarom heb ik een adresboek waarin ik echte specialisten op heel specifieke gebieden heb opgesomd: afslanken, coaching, Pilates, meer invasieve anti-aging, visagiste, yoga, gezichtsyoga, wimpers, enz. 

Vandaag werk ik elke dag van de week in de City Clinic / Chirec op de Louizalaan en op zaterdag in mijn privépraktijk. 

Ik werk met mensen als geheel in een traject dat verschillende doelen nastreeft. Ik heb mijn eigen specialisaties en een adresboek dat me in staat stelt om uitgebreide zorg te bieden als dat nodig is. 

Want wat uiteindelijk het belangrijkst is in deze professionele ontmoeting... ben jij. 

Isabelle